oxoweb159765

De DM Collectie zijn dubbele wenskaarten met prachtige waterverfschilderijen van verschillende dieren. In de contouren van hun lijf is de natuurlijke habitat van deze dieren in prints weergegeven. 

Daniel Mackie is de Engelse ontwerper van de schitterende collectie DM-wenskaarten. Na gestart te zijn als commercieel illustrator voor een artdirector kwam deze kunstenaar er al snel achter dat hij zijn eigen creativiteit in dat werk niet kwijt kon. Om die reden is hij 15 jaar geleden gestart met het maken van zijn serie illustraties van dieren. De techniek van waterverf waar hij tegenwoordig mee werkt heeft hij zich in die tijd volledig eigen gemaakt. 


Het was zijn vrouw die bedacht dat zijn mooie illustraties konden worden gebruikt als wenskaarten zodat zijn werk bekend wordt bij een groter publiek. 


Zijn inspiratie voor de schilderingen van dieren, waarbij hun natuurlijke habitat in hun lijf is geschilderd, haalt hij uit het kijken naar kunstvormen zoals Art Deco, Egyptische graf schilderingen, het Impressionisme en Japanse Prenten. Daarnaast vormen Old Skool Tattoos een andere inspiratiebron. 


Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan 100 verschillende kaarten. Zeer gedetailleerde kaarten, stuk voor stuk kleine kunstwerken. De oorspronkelijke schilderijen die voor de kaarten zijn gebruikt waren dan ook een stuk groter waardoor meer details konden worden toegevoegd. 


De dubbele kaarten zijn blanco van binnen en worden geleverd met enveloppe. Ze worden in Engeland gedrukt op 300 grams papier en zijn per stuk verpakt in cellofaan. 

Lees meer
per pagina
Toont 49 - 52 van 52 items
Toont 49 - 52 van 52 items