Geen producten
Een onuitsprekelijke naam maar wat kunnen deze Italianen mooie dingen maken! Exclusieve koffiezetters (de echte Italiaanse percolators) in een uniek kleurengamma en 3 afmetingen/grootte. 3, 6 en 9 kops. Zie ook de percolators in aluminium en rvs uitvoering
Vul het onderste gedeelte van de espressokan/ percolator met koud water tot aan het ventiel. Plaats de trechter in het water en vul deze met fijn gemalen koffie tot aan de aangegeven rand. Verdeel de koffie gelijkmatig met een maatschep of lepel. Zorg dat het schroefdraad /rand koffie vrij is. Plaats het bovenste deel op de espressokan/ percolator en schroef beide delen goed op elkaar. Verwarm nu de espressokan/ percolator op de kleinste pit van een gas-, elektrisch en keramisch fornuis. Gebruik nooit de volle vlam, maar beter 50% hiervan. Als het water kookt drukt de damp het water door het buisje van de trechter en door de koffie. U kunt nu de warmtebron iets terug draaien. Het water dient niet aan de kook te blijven. Verwarmt u de de espressokan/ percolator op een lagere temperatuur dan zal de koffie voller van smaak zijn! Haal de espressokan/ percolator van het vuur zodra de koffie doorgelopen is naar het bovenste gedeelte. Als de stoom onregelmatiger uit de kan komt is uw koffie klaar.
Belangrijk
Nog geen commentaar