oxoweb159765

De oprichters van NOPspons zijn Teddy en Carinda.  Ooit werden zij op dezelfde dag in dezelfde straat in Rotterdam geboren. Nu wonen ze nog steeds in deze stad en doen ze hun best om hun omgeving iets minder te vervuilen.


De meeste schuursponsjes zijn gemaakt van plastic en ook nog eens verpakt in plastic. Deze sponsjes laten microplastics los en zo draag je met elke afwasbeurt of huishoudelijk klusje bij aan de plasticsoep. Natuurlijke sponsjes zijn echter zo duur, dat het voor de meeste mensen niet logisch is om over te stappen op een niet-plastic sponsje. Zij willen hierin verandering brengen met de NO Plastic-spons, de NOPspons.


Vanaf het moment dat zij zich ervan bewust werden dat het geelgroene sponsje dat wij overal in het huishouden gebruikten, heel slecht is voor de planeet, begon hun zoektocht naar een alternatief. De sponsjes die ze uitprobeerden vonden ze te duur, te stug, vielen snel uit elkaar of bevatten alsnog chemicaliën of plastic – ook de producten die als ‘groen’ te boek staan. Kortom, ecosponsjes zijn vaak niet zo duurzaam als ze eruitzien, maar wel duur.


Het sponsje waar zij weg van zijn, is gemaakt van luffa. Luffa is een vrucht van een courgetteachtige plant. Als hij wat ouder is en gedroogd wordt, houd je een vezelrijk product over dat in verschillende culturen als sponsje wordt gebruikt.


De luffaspons die wij verkopen is ongebleekt, 10 bij 10 centimeter, en komt uit Egypte. Er zit een katoenen koortje door met de naam NOPspons, zodat het sponsje verpakkingsvrij kan worden verkocht.

per pagina
Toont 1 - 1 van 1 item
Toont 1 - 1 van 1 item