Bestel voor 17 uur, volgende werkdag geleverd
Gratis verzenden v.a. € 65 (NL) - € 85 (BE)
Retourneren binnen 21 dagen

Over Alles in Wonderland

Uday en Tanja openden in 2005 de deuren van Alles in Wonderland, een unieke woon- en cadeauwinkel in Rotterdam Blijdorp. De winkel, voortgekomen uit bloemenwinkel Bloembinderij Geschikt, onderscheidt zich met een eigenzinnig assortiment retro meubels, verlichting, woonaccessoires, bijzondere kerstballen en leuke spullen voor kinderen.

Van klein naar groot

Begonnen met de verkoop van klein meubels, verlichting, gadgets, blikken en knutseldozen, breidde Alles in Wonderland al snel uit met een webshop. Inmiddels is de derde versie van de webshop een groot succes, waarmee klanten door heel Nederland kennismaken met het unieke aanbod van de winkel.

Een bijzondere specialisatie

Sinds 2019 specialiseert Alles in Wonderland zich in bijzondere kerstballen. Tanja runt de winkel met passie en kundigheid, geholpen door een enthousiast team. In 2022 sloot dochter Tjara zich bij het team aan, waardoor de toekomst van Alles in Wonderland veilig is gesteld.

Een stevig fundament voor de toekomst

De afgelopen jaren heeft Alles in Wonderland een stevig fundament gelegd voor de toekomst. De focus ligt op online verkoop, met de winkel in Blijdorp als inspirerende showroom waar klanten de unieke sfeer van Alles in Wonderland kunnen ervaren.

Maak kennis met het team achter Alles in Wonderland

Paola

Het was 2007 toen mijn man vertelde dat op de weg naar zijn school ‘echt een leuke bloemist zit.’ Ik ben toen met hem meegefietst en bij Geschikt gestopt. Hier waren Tanja en haar vader Harry aan het werk. Voorzichtig vertelde ik dat ik voor mijn studie opzoek was naar een stage en vroeg ik als vijftienjarige of zij heel misschien plek hadden… Ik werd met open armen ontvangen en voelde me gelijk welkom! Dit is nu zestien jaar geleden.

Het meest bijzondere aan mijn werk vind ik het maken van rouwwerk. Om iets voor iemand te kunnen doen voor de allerlaatste keer. Een laatste groet en een troost voor de naasten. Één keer heb ik zelfs met tranen in mijn ogen gestaan toen de naasten het rouwstuk kwamen halen. Gelukkig is er in de winkelruimte voor alle emoties. Met collega’s kan ik goed praten en vooral héél goed lachen. We hebben onderling veel lol en het gebeurt zelden dat ik geen zin heb om naar werk te gaan. Hier voelt het vertrouwd en krijg ik alle vertrouwen zo doe ik sinds 2022 ook de social media kanalen voor beide winkels. Zo ben ik tegenwoordig niet alleen bezig met bloemen en planten maar ook met fotografie, teksten schrijven en ideeën bedenken voor nieuwe content en acties. Dit maakt mijn werk afwisselend, uitdagend en leuk!

‘Het voelt als familie.’

Lot

Op mijn vijfentwintigste ging ik langs Geschikt met een handgeschreven postkaart. Voor zo’n leuke winkel wilde ik iets meer doen dan gewoon een brief. Op dat moment werkte ik nog in de planten maar de bloemenwinkel sprak me aan. Twee weken later werd ik gebeld door Tanja of ik wilde beginnen. Inmiddels werk ik hier al bijna vijftien jaar en nog altijd met veel plezier. Ik vind het heerlijk om omgeven te zijn door mooie dingen en om zelf mooie dingen te maken. Het allerleukste aan mijn werk vind ik het maken van bruidsboeketten. Hier kan ik mezelf helemaal in verliezen. Zo heb ik ooit eens voor een bruid een roos gemaakt van allerlei verse rozenblaadjes die ik met lijm ‘s nachts thuis aan elkaar heb geplakt. En hoewel ik al heel wat jaren bruidsboeketten maak, blijf ik het nog elke keer spannend vinden: is het boeket geworden zoals ze de bruid het bedoelde? Gelukkig heeft er nog nooit een ongelukkige bruid voor de deur gestaan.

Ik heb het gevoel dat ik hier altijd wil blijven werken. Ik vind het fijn dat ik hier heb kunnen groeien en veel vertrouwen en vrijheid krijg. Zo is er in de loop van de jaren steeds meer ruimte gekomen voor nieuwe planten, iets waar ik gek op ben en waar ik veel verantwoordelijkheid in heb gekregen. Daarnaast vind ik het gezellig met mijn collega’s en vind ik het persoonlijke contact met klanten leuk. Ik weet het zeker: Ik ga hier nooit meer weg!

‘Al zouden we hier allemaal ‘s nachts moeten staan, we zouden er staan omdat Tanja gewoon zo lief is en er ook altijd voor ons is.’

Quinty

Op mijn zestiende reed ik met mijn scooter door Rotterdam Noord. Ik was verhuisd naar een rustig dorpje en miste de drukte. Toen ik stage moest lopen, wist ik dan ook meteen dat ik dat in Rotterdam wilde doen. Mijn zoektocht eindigde bij Geschikt en kijk mij: na meer dan acht jaar werk ik hier nog steeds!

Het werken met bloemen vind ik heel leuk. Bloemen maken het leven mooier en bieden troost wanneer iemand komt te overlijden. Als ik moet kiezen vind ik rouwwerk maken het meest bijzonder om te doen en al helemaal wanneer het gaat om iemand die ik ken. Zo mochten we ooit rouwstukken maken voor een vaste klant uit de winkel. Wij als team wisten wat hij mooi vond en hebben daar ons best voor gedaan. Ik mocht de stukken bezorgen. Toen ik arriveerde op de locatie kwam ik zijn dochter tegen. Op dat moment begon de dienst bijna en vroeg ze of ik wilde blijven omdat ze zeker wist dat haar vader dat graag had gewild. Uiteraard ben ik gebleven. Het was heel bijzonder en mooi om dat mee te mogen maken. Na zo’n lange tijd ergens werken leer je je klanten echt goed kennen en is het fijn om zoiets te kunnen doen.

Tegenwoordig doe ik ook online veel dingen voor Geschikt. Zo plaats ik nieuwe producten op de website en ben ik het gezicht van onze social media videoserie Geschikt voor jou. Hierin deel ik tips en vertel ik leuke feitjes over bloemen en planten. Dit doe ik altijd met een knipoog want humor vind ik ontzettend belangrijk.

‘Een dag niet gelachen op de werkvloer is absoluut een dag niet geleefd.’

Minke

In 2020 was ik op zoek naar een stageplek. Online kwam ik Bloembinderij Geschikt tegen. Ondanks dat het voor mij best een stukje reizen is, had ik wel meteen interesse. De kleuren in de winkel spraken me aan, veldboeketten vind ik heel leuk en ik vond dat de mensen er lief uitzagen. Dit bleek te kloppen! Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik fulltime bij Geschikt. Hier maken de plantjes mij blij! Ik vind het leuk om ervoor te zorgen dat de winkel er netjes uitziet en om bloemstukken te maken. Het allerleukste vind ik wanneer er nieuwe potten en vazen binnenkomen en vooral wanneer deze bijzonder of zelfs een beetje gek zijn. Dit maakt mij heel vrolijk! Ik koop dan ook geregeld zo’n bijzonder leuke pot of vaas voor thuis. Inmiddels staat ook mijn kamer vol met plantjes uit Geschikt! Het meest trots ben ik op mijn Monstera Delicosia Variegata, de mooiste plant in mijn collectie!

Mijn liefste herinnering aan het werk was de dag dat mijn oma voor de deur stond, terwijl ze slecht ter been is. Ik heb haar de winkel laten zien, een kijkje achter de schermen gegeven en toen ze wegging, gaf ik haar een mooie grote bos bloemen mee. Daarnaast had ze ook nog veel gekocht: we delen dezelfde liefde voor mooie kleurrijke spullen en bloemen!

‘Als ik de loterij zou winnen, zou ik waarschijnlijk de hele winkel leegkopen!’

Nancy

Via Paola ben ik bij Alles in Wonderland gekomen. Wij zijn al 8 jaar vriendinnen en sinds 2021 ook collega’s. Ik werk heel graag in deze bijzondere winkel met unieke spullen en sta hier bijna iedere dag. Het leukste vind ik het contact met klanten. Het is fijn om het perfecte cadeau voor ze te vinden. Van spelletjes tot kerstballen, we hebben hier echt van alles en er zit daarom ook altijd iets passends tussen.

Er kwam hier eens een vrouw langs die op zoek was naar een cadeau voor haar dochter. Ik raadde haar een kerstbal aan. Een week later kwam ze terug om te vertellen dat het echt een goed cadeau was geweest en kocht ze meteen nog een cadeau. Dat soort momenten vind ik het allerleukste. Sowieso dat je je klanten steeds beter leert kennen. Sommigen komen zelfs iedere maand langs. Zo is er een vrouw die haar herinneringen in de vorm van kerstballen verzamelt. Elke maand komt ze langs om weer een nieuwe uit te kiezen. Hierdoor leer ik haar niet alleen door de gesprekken kennen, maar ook door de soorten ornamenten die ze kiest. Zelf heb ik ook meerdere kerstballen in mijn kerstboom hangen. Mijn favoriet is Stitch met een kerstmuts.

Naast het werken boven in de winkel, vind ik ook het werk beneden in de kelder leuk. Hier pakken we alle bestellingen in. Rond de wintermaanden en zeker wanneer kerst dichtbij komt zijn dat er heel veel en werken we met het team tot laat door. Dit is naast hard werken ook gezellig! In 2023 werd ik geïnterviewd door Jij&Wij Magazine. Ook zie je mij met mijn lach geregeld op onze sociale media om alle kleurrijke producten aan te prijzen. Het verkopen van spullen die mensen blij en gelukkig maken, maakt mij net zo blij en gelukkig!

‘Het fijne is dat je altijd op elkaar kunt rekenen en dat we elkaar zien als vrienden en familie.’

Tanja

In 1999 heb ik de bloemenwinkel van Henk en Gabriel overgenomen. Zonder bloemenopleiding begon ik, in eerste instantie samen met een vriendin, aan dit avontuur. Op dat moment zat ik in het laatste jaar van mijn studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Ik was alleenstaande moeder en wist niet wat ik wilde doen. In ieder geval geen leraar worden, dat was zeker. De bloemenwinkel was een nieuwe uitdaging waarbij ik mijn dochter Tjara, toen nog een kleuter, en mijn hond Picola mee kon nemen. Dat was fijn. Ik dacht dat ik zelf nog kon blijven schilderen maar dit bleek een illusie. Het werk nam alle tijd in beslag, gelukkig kon ik ook hier mijn creativiteit in kwijt. De biologische tuin heb ik altijd een belangrijk onderdeel van de winkel gevonden. Zo begon ik met het maken van boeketten op een natuurlijke manier. Dit is later bekend geworden als het veldboeket en is tegenwoordig een grote trend maar wij doen het dus al meer dan twintig jaar!

Na vijftien maanden ben ik alleen doorgegaan met de bloemenwinkel tot Uday in mijn leven kwam. Hij hielp mij mee in Geschikt en begon later, in 2005, Alles in Wonderland. Hier begon hij met het verkopen van gadgets en retro verlichting. Ondertussen is deze winkel uitgebreid tot een kerst walhalla en komen mensen zelfs vanuit het buitenland langs om hier bijzondere kerstballen en ornamenten te shoppen. Ik sta nu fulltime in Alles in Wonderland. Al mijn kinderen zijn meegegroeid en opgegroeid in de winkels waarvan Tjara nu al bijna twee jaar volledig werkt in Alles in Wonderland. Met zijn tweeën gaan wij ook langs de beurzen om ervoor te zorgen dat onze winkel iedere keer weer gevuld is met de mooiste, meest kleurrijke en origineelste cadeaus, kerstballen en spullen!

‘Het mooiste aan het bedrijf vind ik dat we het met z'n allen samen doen en samen zijn.’

Laura

Ik woonde om de hoek van Geschikt toen ik op zoek was naar een stageplek en was hier dus al vaak geweest om mooie planten en bloemen te kopen. Hierdoor wist ik al een beetje hoe de winkel was en het leek me een leuke plek om stage te lopen. Dit heb ik een jaar gedaan. Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik hier vier dagen per week. Het leukste vind ik om boeketten te maken. Hierin kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik ben vrij om leuke en bijzondere combinaties van bloemen te maken. Het mooiste om te doen vind ik het maken van rouwwerk. Zo mocht ik het afgelopen jaar veldrouwstukken maken, die ik zelf echt heel mooi vond. Ook heb ik het rouwstuk voor mijn eigen opa mogen maken. Daar was de familie zo blij, dat zijn eigen kleindochter dit heeft kunnen maken. Zelf vond ik dit ook ontzettend bijzonder om te doen.

Ik ben blij dat ik bij Geschikt een hele goede begeleiding heb gekregen en dat ik de kans krijg om het werk eigen te maken en mezelf te ontwikkelen. Ik mag hier fouten maken en van fouten leer je heel veel.

‘Je mag hier jezelf zijn.’

Tjara

Ik was nog maar een kleuter toen mijn moeder Geschikt overnam. Hier had ik mijn eigen plek waar ik heel veel speelde. Zo maakte ik graag hutten, tekende ik veel en had ik genoeg spullen om mee te spelen. Ook vriendjes en vriendinnetjes waren altijd welkom. Ik begon al vroeg met het helpen in de winkel. Zo stond ik als vijfjarige achter de kassa om klanten te helpen met afrekenen en maakte ik mijn eerste bloemstukjes. Mooi was het niet, maar leuk was het zeker! Toen ik een jaar of zeven was, hielp mama mij met het maken van mooie boeketten. Op mijn negende stond ik weleens alleen in de winkel als zij mijn zusje op moest halen van de crèche. Ik ben dus echt opgegroeid in de winkel!

Op de drukke dagen zoals Valentijn, Moederdag en ook met kerst hielp ik altijd mee. Als mensen mij destijds vroegen of ik later voor mijn ouders ging werken, was mijn antwoord: ‘Van mijn lang zal ze leven niet!’

Maar zie mij nu! Ik ben na mijn opleiding Logistiek eerst vijf jaar in de logistieke sector gaan werken, maar daarna heb ik toch de stap gezet en werk ik nu fulltime bij Wonderland en Geschikt. In 2021 heb ik mijn moeder geholpen om de kerstperiode door te komen. Dit beviel goed. Het bood meer uitdaging dan mijn baan destijds en mijn moeder had iemand nodig om haar te ondersteunen. We hadden het hier over en waren het er snel over eens: ik werd manager van Wonderland en Geschikt! Dit was voor het personeel even wennen, want ik had veel ideeën over procesverbeteringen en wilde dit graag toepassen in het bedrijf. Inmiddels is dit gelukkig gewend en is het bedrijf in de basis meer georganiseerd. Ik heb nog veel meer plannen voor de toekomst en ben hier nog lang niet uitgekeken. Hoewel ik er vroeger anders over dacht, weet ik het nu zeker: het is geweldig om samen met je familie te werken!

‘Het is als thuiskomen.’