oxoweb159765
De DM Collectie

Daniel Mackie is de Engelse ontwerper van de schitterende collectie DM-wenskaarten. Na gestart te zijn als commercieel illustrator voor een artdirector kwam deze kunstenaar er al snel achter dat hij zijn eigen creativiteit in dat werk niet kwijt kon. Om die reden is hij 15 jaar geleden gestart met het maken van zijn serie illustraties van dieren...

Daniel Mackie is de Engelse ontwerper van de schitterende collectie DM-wenskaarten. Na gestart te zijn als commercieel illustrator voor een artdirector kwam deze kunstenaar er al snel achter dat hij zijn eigen creativiteit in dat werk niet kwijt kon. Om die reden is hij 15 jaar geleden gestart met het maken van zijn serie illustraties van dieren. De techniek van waterverf waar hij tegenwoordig mee werkt heeft hij zich in die tijd volledig eigen gemaakt. 

Het was zijn vrouw die bedacht dat zijn mooie illustraties konden worden gebruikt als wenskaarten zodat zijn werk bekend wordt bij een groter publiek. 

Zijn inspiratie voor de schilderingen van dieren, waarbij hun natuurlijke habitat in hun lijf is geschilderd, haalt hij uit het kijken naar kunstvormen zoals Art Deco, Egyptische graf schilderingen, het Impressionisme en Japanse Prenten. Daarnaast vormen Old Skool Tattoos een andere inspiratiebron. 

Inmiddels bestaat de collectie uit meer dan 100 verschillende kaarten. Zeer gedetailleerde kaarten, stuk voor stuk kleine kunstwerken. De oorspronkelijke schilderijen die voor de kaarten zijn gebruikt waren dan ook een stuk groter waardoor meer details konden worden toegevoegd. 

De dubbele kaarten zijn blanco van binnen en worden geleverd met enveloppe. Ze worden in Engeland gedrukt op 300 grams papier en zijn per stuk verpakt in cellofaan. 

Meer

De DM Collectie  Er zijn 48 producten.

per pagina
Toont 1 - 12 van 48 items
Toont 1 - 12 van 48 items