oxoweb159765

Over Alles in Wonderland

Na Bloembinderij Geschikt is Alles in Wonderland sinds april 2005, onze 2e winkel in Rotterdam, Bergpolder/Blijdorp. Je kunt er terecht voor verlichting, interieur, woonaccessoires en leuke dingen. En in ons atelier worden mozaïek cursussen en workshop's gegeven (dit kan ook op lokatie).

Biografieen

Tanja Hermans

Tegen het eind van mijn studie (lerarenopleiding handvaardigheid en tekenen), ging ik bij mij in de buurt een bosje bloemen kopen. De bijzondere manier van schikken sprak mij zeer aan en zo raakte ik in gesprek met de vorige eigenaren van Geschikt. Om allerlei redenen wilde zij graag stoppen met de winkel en mij leek het een leuke uitdaging om een winkel te beginnen.

Het eerste jaar (sept. 1999 t/m eind 2000) deed ik dit samen met een vriendin. Het was een moeilijke start voor 2 enthousiaste maar onervaren ondernemers.
Na dat eerste jaar ben ik dan ook alleen verder gegaan en ontwikkelde mij steeds verder, zowel in het bloemschikken als het ondernemen… Zeker nadat in 2002 mijn partner Uday in het bedrijf kwam, ging het met het ondernemen steeds beter.
 
In 2005 openden wij onze tweede winkel ‘Alles in Wonderland', waar we leuke en aparte kado's en verlichting zijn gaan verkopen. Daarnaast kwam er in de kelder een atelier waar allerlei cursussen konden worden gegeven. Ik ben mij in die tijd gaan verdiepen in het mozaïeken en geef daar nu iedere dinsdagavond les in.
Ook geef ik regelmatig cursussen in het bloemschikken, zo komt mijn lerarenopleiding dan toch nog van pas…

Waar ik mijn opleiding ook goed voor kan gebruiken is voor het begeleiden van stagiaires van de diverse bloemen opleidingen.  In de loop der jaren heb ik vele mensen opgeleid in het bloemenvak, waarbij ik soms ook weer van de stagiaires en hun begeleiders kan leren. Vooral ben ik mij door hen bewuster geworden over de manier waarop ik wil dat de boeketten van Geschikt eruit komen te zien en waarom dat zo moet zijn.

Uday Mastenbroek

In de jaren '90 reisde Uday regelmatig naar Azië. Daar begon hij met het inkopen van spullen om deze later in Nederland op festivals weer te verkopen. Deze handel groeide langzaam uit tot een groot bedrijf, Banjara. Samen met zijn toenmalige partner produceerden zij ook een eigen kledinglijn, die in diverse winkels (waaronder hun eigen winkel) en op de festivals te koop was.
 
Het is voornamelijk Uday's handelsgeest geweest die er voor gezorgd heeft dat de Bergselaan een leuk winkelgebied is geworden. In 2002 kwam hij als partner in Bloembinderij Geschikt werken en zijn we begonnen met uitbreiden. Eerst in 'het oude' Geschikt, in 2005 met 'Alles in Wonderland' en in 2007 met de verhuizing van Geschikt naar het groter hoekpand. De uitstraling van onze winkels zorgde er tevens voor dat ook andere ondernemers zich graag wilde vestigen op dit stukje Bergselaan.